Téli románc
a Tél, kötelező ceremóniáit
nagy becsben tartja
közönségétől is elvárja,
hogy a fehér-égi-áldást
ünnepélyesen fogadja
Valóban tartása van
a friss-hó lepte tájnak,
hasonlatos, mint a ropogósra
vasalt fehér ingben
feszítő - férfiember látványa
ilyenkor a Nap nem átall
kikezdeni a jóképű Téllel,
becézgeti, csillogó,
fehér palástú testét ölelgeti,
hogy aztán, mint egy kielégült szerető
fentről figyelhesse a szépségéből
kivetkezőt
de a Tél fondorlattal a hólé
menekülő vízcseppjeiből
jégcsapot növeszt,
ijesztő látványától
megijed reggel a Nap
és kicsit visszahőköl,
de friss hóeséskor- minden
kezdődik
elölről
________________________
2012
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-10 14:08:30
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-10 14:11:46