Kékes színekkel
1.
Kékes színekkel keveredő sárgás
dombor-homorú boros avagy pedig
üdítős sőt ásványvizes palack
felső része az ég tele vissza-vissza
vert reflektált fényekkel tükrözve azt
ezt amazt mélyen lehangolva engem
itt alatta ez értetlen kíváncsi kamaszt
nem látok át sem rajta sem magamon
rajtad vagy őrajta mert nincs
pihenés örökös a hajsza egy berúgatott
macska bajszát meg nem éri az egész -
a láthatáron zöld bőregerek tornyosulnak
ecetbe mártva nyomul az ecset
recseg a bőr szétrepedek míg
földig hajolnak előttem a fák talpam
alatt gúnyos vigyorú kövek fintorognak rám
csúnya dolgokra csúnyán reagál
a bőröm a tüdőm mérgekkel
telítődik az oxigén mellett hát
minek ez a világ minek hé tinektek
ez a létezés ma már nem is viszket?
2.
Dévaj nevetés bujkál itt ma a csendben
arcokat formáznak magukra a csempék
fel-le csámpáznak az árnyak a gyámfán
Soleasi nel mio cor a szívemben szokott
lakozni leázik az arcomról a vigyor marad
a szalonna a felhólyagzott festék
magába roskad a tányér az asztalon
egymást váltják a reggelek és az esték
köztük meg csak az üres űr miben
ketyeg az óra minden percegése
fölszisszen mintha korbács
ütne telibe egy-egy szemlencsét
eladva a születés jogát lóbáz
karokat vállat s lábal szét össze és át -
jobb-bal...
Saját tartalmatlanságunk ami felfal
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-06 18:24:31
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-06 18:24:31