más nyitott
könyvébe
nem olvasok bele
Neveltetésem
és jó modorom
szól ellene
lógok
ringok
a fejek fölött
A könyvesek
álomországban
Jómagam ácsorgok,
a valóságban
*
*
*
Jó a szilvafának
Gyümölcse nemes
élvezhető
Teszi dolgát
gyümölcsöt érlel
Esznek róla
A maradékból
lekvárt főznek
Nem él hiába
Évente
megbizonyosodik felőle
Jó, a szilvafának!