Állóhullámok vagyunk
Olga Tokarczuk könyvével bújok
a kádba, s ahogy belemerülök,
összevizeződik a novella,
amit olvasni kezdtem. De vajon
miért épp azt, melyben egy
író és egy asszony szerepel?
Mekkorát üt ez a könyv, istenem.
Magyartól régen olvastam ilyet.
És egyre biztosabban tudom,
azért kellett rátalálnom, hogy
legyen mit kölcsönadnom neki.
És megkapja tényleg, keze
érinteni fogja, talán asztalnál
ülve, ágyban vagy kádban ő is,
látja, hogy valami történt vele,
és ha el is tűnt rostjai közül
a víz, a papír hullámos maradt.
Állóhullámok vagyunk mi is,
de mindaddig ne is gondoljunk
a fizikára, amíg a testünk
képes biológiát játszani.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-22 12:03:13
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-22 12:03:13