Gyors út, táguló idő
Kint volt Hollandiában három hétig
három nap alatt és nincsen boksza már
Három nap alatt három hét kettő távoli
egy meg közel annyi sok év s egy
tucatnyi hold mind a hajóűr ami volt...
Diát vetített s belefeledkezett szorosan
átölelve Diába... Hajdinakása volt a reggeli,
zsufi a program, törődött ébredés - hogy
nyikorgott a sok szélmalom... Micsoda egy rém-,
vagy talán mégiscsak vágyálom? Ott, azon
az alternatív Antillákon, Szumátrán,
karja az ágy és a fal közé szinte mártván...
De az enyhén elmosódott falak
között cipőjén megrepedt a lakk...
S ja, ami az igazságot illeti
(végül is vannak oly kezek, eszközök)
azt ami az első két sorban van egy bedrogozott
alak mondta ki elejtette kulcsát s nem tudta
az már hol van (önmagához sem...) Futkosott ide
oda magában főve mint egy pókserpenyő, három
tucat serpa és néhány maláj nő krisszel
Hé, Juster, igaz, meg nem állhat a karusszel?
Lengünk a Nap alatt, árnyékunk egyre nő...
Ékszerészek rémtelen álmai: Karos-szél
selling arms
játszi tél
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-18 18:05:26
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-18 18:05:26