Kraków Prelude
Nem tévedhetsz el, minden sarkon Mária
jelzi az irányt egy újabb katedrális felé.
Kíváncsian keresd a márvány, szentelt vizes
kádat s ha belépsz, nyúlj bele mihamarább!
Mise alatt, ha térdelni kell, próbáld elviselni
a fájdalmat, hisz más is szenvedett imáért.
Ájulásig imádkozz, remegjen kezed s hidd
el, minden lengyel szót ki tudsz majd ejteni.
Nem kell mosolyt vagy barátkozó kézfejet
keresni – idős és fiatal egymásra találhat.
Ne menj sehová, múzeumba, galériába,
menj templomba, megtalálsz ott mindent.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-09 11:21:41
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-09 11:21:41