Fújjátok egészséges tüdővel
Tudom, hogy nemsokára meghalok,
s nem kínoz többé egy gázpalackcsere,
nem látom, hogy a boldogtalanok
kukából kimentett koszos kenyere
hogy gyűlik gyűrött műanyag zsákban.
Gondolataim maradnak nélkülem
imbolygó adventi gyertyalángban?
A megváltó-várás vajon mit üzen
a véget-nem érő éjszakákon?
Legyen jobb nektek, én azt kívánom!
Szilveszterkor a papírtrombitákat
fújjátok egészséges tüdővel,
ne gátolja károgó intőjel
az életet, mert a pusztulás várhat!
2011. december 23.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-26 08:22:37
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-26 08:22:37