Pirosat akartam
Pirosat akartam nagyon.
De csak kék volt sárga
Meg zöld vörössel
A pirosra vágyom.
Mert elkékülök
Se rózsaszín se piros
Csak szürke meg fekete
Meggypiros vas
Üllőn lapított boldogságát
Irigyeltem táncolóknak
A szilánkos könnyebben akad mint a lágy
Pedig nem csak a lehipózók
Élhetik túl pirosra töltve
Kék hűtőfolyadékba fulladt
Pirosra vágyó szürkék
Lebomlott szilánkjait
Lerakódó tengeri sóban
Sokan belehűltek
A forrni akarásba
Nem kegyelmeztek
Tisztán érthető
Némán segélykiáltó
Jóknak a szépek
A szép a rosszé
A csúnya a jóé lett
Ezért lettek később
A szépekből csúnyák
A csúnyákból pedig szépek
Fentről lehaltak
És lentről feléltek
De ne tévesszen meg
Nem minden piros izzás halott
Nem minden jéggé fagyás örök élet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-20 10:06:44
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-20 10:06:44