Egyszerű karácsonyi dal(1)
Ígértem neked egy verset,
csendes, karácsonyi dalocskát,
de mit kezdenél e szomorúsággal?
Olyan ez, mint kalap peremén az eső,
gyűlnek, gyűlnek a kövér cseppek,
majd végigcsorognak ráncaimon,
Kilincs nélküli ajtó gyerekkorom,
akkor még vártam az angyalokat,
valamiért nekem sosem jutott Jézus,
selymes fűvel etettem minden hintalovat.
Idegen ablakokban láttam a boldogságot,
bár kabátban volt, lehet, hogy ott is átutazó,
nem értettem arcomon miért oly forró a hó
Mégis, most felnőtt fejjel villanyvasutat veszek,
lesznek majd városok, dombok, hegyek,
és senkitől sem kérek jegyet, csak Istentől
mert kilyukasztotta szívem,
talán azért, hogy lássátok
melyik út vezet a fenyvesek felé.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-14 12:34:27
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-14 12:34:27