Igen, ti halonnal oltó lányok
Hideg van, de valójában nem is a testem fázik,
hanem a szívem, ezzel hiába ülsz szaunába,
szívkazánba szívlapáttal csak a szerelem
tud tüzelőt dobni, ha van mire,
be kellene gyújtani ebbe az öreg, nagy, repedt oldalú vaskályhába,
de hogy is nem gyulladok fel ennyi gyufaszemű lánytól,
megrakva gyújtóssal
mi szigetel, mi olt, mi nem engedi a szikrát,
ki hűti, mint Duna megannyi atomturbinát?
Igen, ti halonnal oltó lányok,
-Kívül égő, belül dermedt-,
adjátok vissza a szerelmet!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-14 12:18:07
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-14 12:18:07