tört arany
még maradj
maradhatnál még
maradnod kéne, nélkülem
hova mennél
fognám kacérra: Ha lennék
olyan és kérdeném
- Mennyiért maradnál ifjú legény?
s, Te is lennél "olyan" -
ugye jól megadnád a választ!
vége a komédiának
miért mondanám, hogy maradj?
hisz tíz évnek ez előtt
elhagytál
lapozok:
végeláthatatlan kusza éveim
emlékei a felszínre úsznak
és darabjaikra hullva
süllyednek a mélybe újra
... csak elébb az uszadékból összeáll
egy történés, mit bitang rosszul táncoltam el
élesben
gyűlik a kovásznak való
véres és valódi
- de elfordítja tőle fejét, idegen is
Utód is...
_________________
2009
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-05 09:39:32
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-05 09:39:32