A.N.N.A.
Kosztolányi pályázat nyertes műve
Anna, Anna, Annácska, mitől véres
Kezecskéd? Megvágta a Vizyné,
Aki rászól, hagyja hadd sebesedjen,
Később se gyógyul, gyerekbetegség.
A lány kezét gyerektükör vágta meg.
Gyerek, mint ő maga. Urak ágyéka
Népszabadságot, tanácsköztársaságot
Rejt, miközben pincérek fordulnak
Jobbra és balra, azt se tudva, melyik
Oldal a helyes. Ezt látja Anna az
Ablakból kinézve, de lát még négy
Betűt, habos-színes betűt, követik őt,
Oda-vissza, ugyanaz, ha olvasod,
Beleőrül, mint cseléd, öt deka vaj,
Kukoricakenyér, ez az utolsó fanyar
Vacsorája a ház asszonyának. Jaj,
Anna.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kosztolányi - újragombolva (Budapest, 2011)
Kiadó: Kosztolányi oldal
Feltöltés ideje: 2011-12-03 21:15:29
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-03 21:17:15