Holocene Prelude
siess, siess, mozogj, mozogj, gyere, siess, hidd el, hogy még
időben vagy, menned kell, bochnia, vonatra, lift falakra írok,
mindenhol a nevedet akarom látni, pawel, mozogj, mozogj,
kérlek, szaladok, amíg katovice hegyeit nem látom, a havas
tájat, a búsuló nénikét az árokszélen, ahogy kapirgálja már
a jeget az út széléről, ahogy annak idején arcáról a sminket,
mert rájött, hogy semmivel se szebb, festékkel, színekkel,
mint műterem falán a kiégetett színek: fakók, bézs, vörös,
oltalmadba veszel, helyet adsz magad mellett, a konyhában,
siess, siess, mozogj, mozogj, gyere, siess, hidd el, mondom
újra el, siess, siess, a folyóban a halak felfordulva néznek
rád, miképpen a vonatból nézed a tájat, néha elhiszed, hogy
május van, mert a kertben még mindig áll a májusfa, sok
színes filcpapír, ahogy a fejfán, édes istenem, istenem, hát
meg ne állj, mozogj, menj tovább, a tengerre se nézz rá,
mert egyszer, ha visszanézel a nagy vízre, nem lesz többé
hova menekülnöd, a nagy víz megfojt, a halottaknak nincs
emlékezete, lassan nekem se, megfáradt olvasó szemem
megkeveri a betűket a szemem előtt, mint kártyapaklit a
cigány javasasszony, megfogja a kezedet, megfogja a hajad,
elűzi a gonoszt, elűzi a dolgokat, órát, sírt, földet, londont,
tengerit, halat, bálnát, tócsát, tavat, istentelen tükörképet,
megmarad a sietés, siess hát te is, velem együtt siess, siess,
drága istenem, hogy belefájduljon minden a rohanásba és
idővel felejtsünk el mindent, még téged is, drága istenem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-02 11:34:54
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-02 11:34:54