Éjjel
Azt akartam leírni először,
hogy nem is kell oly nagyon írni,
végülis mi múlna rajta?
Különben is, ha mások
nem úgy veszik, "mint adja,
aki írja", csak sértődés lenne.
A legfontosabb ki nem beszélhető,
ami megformált, már hazugság,
riszál a ritmusnak, hagyománynak,
nem-célja az elmúlás,
pedig aki szólja – az időt mutatná fel,
fogyó lámpást egy elmúló béllel,
és azt is tudja: szép a gyertya, ha elég,
mit tartogatnak, az nem lesz,
csupán viasz, meg kanóc,
egyszer sem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-29 03:59:04
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-29 03:59:04