Korban
Ez a kor a langyos pribékek,
Árverések és végrehajtók,
Szakképzett romeltakarítók,
S didergő ribancok kora.
Térképtelen tájon luxuspaloták.
Máshol a málló vakolat térdig ér.
Ez a kor az alfélre fordult tekintetek,
Mosollyá hajlított indulatok,
A kiglancolt, sunyi erőszak,
S a szirénázó utópiák kora.
A hermelines hölgy combja kivillan.
Máshol a málló vakolat térdig ér.
Ez a kor a biztonsági őrök,
Féltve őrzött, idegen értékek,
Ideges, rideg tekintetek,
S a méltánytalan feledés kora.
Magánlakosztályok diszkrét orgiái.
Máshol a málló vakolat térdig ér.
Ez a kor büntetett hajléktalanok,
Diszkréten bezsebelt profitok,
Árnyék-manipulátorok, osonva
Ármánykodók, hőzöngők kora.
Combtövig kitakart lányok az utakon.
Máshol a málló vakolat térdig ér.
Ez a kor az utcán tobzódó ifjúság,
Bőgő motorok és fesztiválok,
Nyáladzó békeszónokok, fedezékbe
Búvó, ártatlan partizánok kora.
Jókedvű apácák, fedetlen kebellel.
Máshol a málló vakolat térdig ér.
Ez a kor az odavetett szavak,
Félreértett mondatok, csendes
Árulások, elfuserált irományok,
S a szüntelen helyesbítések kora.
A mosolygós titkárnő mindig készen áll.
Máshol a málló vakolat térdig ér.
Ez kor a szemlesütő elfordulások,
Odúba mormogások, takarékos
Adakozások, bezárt kapuk
És a végsőkig feszített húrok kora.
Zengő amazonkar a terminálon.
Máshol a málló vakolat térdig ér.
Ez a kor a szalmaszálba-kapaszkodás,
Feltétlen kapkodás, időzavar,
És a sürgősségi osztályok, joggal
Okolt szolgáltatók, másra-mutogatók kora.
Az érzelmes szakácsnő kocsiba száll.
Máshol a málló vakolat térdig ér.
Ez kor a kimondható hazugságok,
Elfedezett üszökzuhatag, parázsló
Hamuhegyek, maszekoló tűzoltók,
És alibi-projekt-menedzserek kora.
A szövőlányok cukrászdába mentek.
Máshol a málló vakolat térdig ér,
Majd vállig, nyakig.
Ne várj addig, amíg…,
Mert építened kellene, itt…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-28 17:54:07
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-28 17:54:07