Szilvásvárad - Nagyvisnyó
nyírfaszén szalmahamu és kátrány -
elkészült a degenyeg
aztán kiszellőztek az erdők
a degenyeggel bekentük a
kocsikereket az éjszakai utak előtt
fehér ingű Nagyapámmal
hat-hét évesen kocsimécs mellett a bakon
két-szürke-ló-gyerekember összeköttetés
gyeplő és ostor - Csillag és Pajkos
akkor láttam élnek a mesék
kocsiút Nagyvisnyóra (másik bolygóra)
néhány év múlva tanultuk Adyt
s érteni kezdtem nem szekéren
utaztunk ötven évnyi különbségek
én fütyültem Nagyapám hallgatott
"Félig mély csönd és félig lárma"
egyszer csak danolt a kisemmizett "kulák"
"Kocsi-út az éjszakában"
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-27 07:38:43
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-27 07:38:43