Télapó
Kőbányán is van sarki fény: neonpiros.
Ha akarom,
Rénszarvasok vonszolnak majd a taxihoz.
Csekksárga fogaim közül szerencseszag szivárog.
Körbemegyek, még egyszer megnézhessen a város.
Csak bámulom a télbe kilőtt karácsonyfákat.
Embersötétben is, hogy mennyi habcsókot találnak.
A csend ma gyorsabban erjed mint a hang.
És visszarepülnek a fák, istent virágzanak.
Amit ma neked hoztam: áttetsző tudat.
Engedd meg, zsákba gyűjtöm apró szándékaidat.
Utánam Jézus jön, kérd meg sehová vigyen.
Dalolunk, azután almát eszünk valamennyien.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-16 10:39:55
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-16 17:38:16