Hazát lépek
A nyárból kitépett éjszakák fényét
felöltöm majd egy reggel,
s az évek kifakult csendjét
ráejtem egy árnyékát hagyó köre.
Lapozom a szél idegen testét,
s csípője kifordul a huzatos térből:
ABLAKOM TÜKRÉN
GYÖTRŐDIK FÉNYED,
s én megállítanám a nyár
tüzes leheletének vonulását,
de arcomra is rászáradtnak mára az évek,
s a megfagyott árnyékok súlya alatt,
hazát lépek minden földrész homlokáram.
miközben egy széttört csillag darabkáit
próbálom összerakni eggyé.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Lelet (Százhalombatta, 2002)
Kiadó: Partner Nyomda
Feltöltés ideje: 2011-11-15 02:24:00
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-15 02:24:00