Zöldek tánca
szeretem a szelet
nem a viharosat!
a levegő mozgatót
a varázslót
- ahogy
fáradhatatlanul táncolni
tanít, levelet
gallyat
a szomorún simítót
a feleslegesen lelkesedőt
hűssel
arcul csapót
*
Ametisztnek
tényleg:
milyen színű a szél?
- úgy veszem, hogy kérded:
reggel Ametiszt -a szél
nálam is kék, mert
még friss! de délutánra
tarjagos lesz a háta
telis-tele sárgával
gyötört, - ki reggel látta
rá sem ismer
impresszionista szemem, ilyenkor
látja inkább zöldnek
de az este
visszavarázsolja áttetszőre
"magába száll
számot vet a nappal"
és reggel
kéken ébred
... tényleg
________________________
2009
/Ametiszt egy alkotótársam. Hozzászólásában
elmondta, hogy nála a szélnek színe van;
és az "én szelem színéről faggatott" ... válaszoltam./
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-07 17:43:41
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-07 17:56:17