Katonadolog
a pincében a borok sorban,
fajták és évjáratok szerint;
a palackok parafa dugóval lezárva,
olyanok, mint a szív,
nem engedik ki a dzsinnt;
a dohos falakon
mész és cementhiányos paszpartu,
szürke közepén
nyirkos, nonfiguratív minta,
amit belelátok:
egy magában táncoló nimfa;
a pince homálya torzít és kettőz,
tudatmódosít,
a kopasz tégla most idilli pipacsos táj,
mintha egy halovány emberpár
keresztezné a lámpa fényét:
aztán mint Blaps Mortisaga koppan,
nekik nem esett bajuk,
katonadolog:
csak a múlt csorbult ki
a most kemény felületén.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-07 16:02:53
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-07 16:02:53