őrjöngő egyedül
Le mész ide - a listán, vidékre gyöpre -
nagyvárosok által "megáldva-leköpve"
Megveted a lábad gyalogával terhed
talpalatnyi földben botod kézre termett
Engeded a marhát kerítetlenül
Lelegelt határnak száz szürke feszül
Körül kukoricások ültetvények lengnek
Szürkéket csak egy, csak egy legény terelget
Hejj...
sarokban sokszor
feje felett ostor
őrjöngő egyedül
Halál hegedül
gént őriz a gulya
Tudatlan pásztor
rá jön néhányszor
pusztában mi nadragulya
Hejj, netene
az anyád... marhabarom
Fejem felett már botot pörgetek
nyugalmam őrizném, dühöm tarol
Ennétek mi
Ami nem a tiétek...?
Szegülök szarvakkal szemben
Elvesztettük
a tájat a vidéket
oszoljunk szépen csendben
A semmit legeljük
mészárszékünk körül
Állunk fakón
Kopik
az idő röpül
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-05 12:28:26
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-05 12:28:26