Időgép
pattogatott kukoricát
majszolok míg a
mohácsi csatatéren
a vér csorog
s lötykölöm a Colát
figyelve skótokat
íreket tizedelő
Agricolát s a névadót
amint szánt a távoli
névrokont ahogy írja
bányákról a fémekről
amit a jövőnek szánt
Hannibálon meg nevetek
mondva szójáték a nevetek
mert kezetekben
rosszul áll a volán
csikorog a fék
s nem tesz jót az
alpesi vidék
sem csak állni
belépés nélkül a
nyitott kapuk előtt
meg nem látva jó 40 évvel
később Karthágót s a
rómaiakat benne mind
az asszonyaikat épp hágót
Valamint ezt-meg azt ott és itt
ami az idők során még ledőlt -
míg én maradok fitt...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-04 18:50:37
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-04 18:50:37