disznóhús serceg, pirul valahol.
ami másnak bűn, nekem finom.
dél és vasárnap, nem éhezem,
alig fázom. messzi még a Széder.
gyertyánk hagyd, magam oltom.
kalapomon varjak a csillagok.
törvényed hová lett belőlem?
te kérded, Isten - nem tudom.
nap süt. mintha rám is. fehérell,
átvilágít. akár láthatatlan lennék.