Csomómentes tejbegríz
Olyan vagy nekem, mint a csomómentes tejbegríz.
Képtelen vagyok megfőzni.
Talán, ha a magyar tarka, avagy szürkemarha
A Hortobágyon selymes füvet legel.
És a tej sem zacskóból csurdogál a lábasba.
Tudtad?
A zacskós tej is magyar találmány
Nemcsak a gyufa, és a túró rudi.
Szegény Irinyi János mit gondolhat, amikor
Begyújtanám a gázlángot, de nem gyullad.
Bosszankodom.
A tej már rég nem régi, és a búzadara sem.
Holstein-fríz szarvasmarha - jó fejőstehén.
A búzadara származási helye ismeretlen, bár
A polcon magyarnak van feltüntetve a Tescoban.
Olyan vagy nekem, mint a csomómentes tejbegríz.
Hiába kavarom, mindig ott marad benne pár csomó.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-28 22:33:08
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-28 22:33:08