Ceruza Tartomány kulisszatitkai
Volt-e éden vagy csak álom szállt alá?
S kikben magként ficánkolt a kezdet,
mind csak végbementek? Mi értelme ennek?
És Rilke, Borges, Celan, Spinoza?
Az édes tradícióba forrva,
feloldódva a valamiben kimúltak?
Hogy ne legyenek többen a holtak,
mint az ízig-vérig elevenek,
meglágyult, mi megmerevedett?
A nagy egész miként bírta nézni,
hogy szinte lehetetlen megélni?
Amit a történelem elviselt.
Az égben az elvetett mag kikelt.
Folyt. Köv. Mondta az Úr.
Író, lelkész! Mi lelt?
Hol van belőletek a múlt?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Műút, 2011. okt.
Feltöltés ideje: 2011-10-27 10:41:54
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-27 10:41:54