3 őszi akvarell
minden titkát látom
hajszálereknek
a platánlevél
röntgenlelet lett
s mint bukott
ám szívós eszmék
az abroszon bódult
zöld légy zizez még
*
sün vackán
töpped az alma
tócsákon
esőcsepp-köldökök
őz patanyom
sárral betapasztva
horizont vállfáján
lötyög a köd
*
ügyetlen bűvész
hulló levél után
kapkod az ág
s mint asszony rézedényt
szél fényesíti a késő délutánt
ám hiába vándormadarak sminkje
fecskeraj szemceruzája
gyűrődik a kék bőr
esők könnye maszatolja
és belemossa tájba
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-26 18:25:16
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-27 08:13:06