Mondd mi lesz
Mondd mi lesz,
ha helyem hazámban
már nem lelem?
Ha szülőföldem
nem lesz más, csak
átkos sáros hely,
emlékeim közt egy fájó villanás.
Mondd mi lesz,
ha a Szózat szent szege
elrozsdállt vasként nem tart
e földön, s szívemből a honvágynak is
el kell szöknie?
Mondd mi lesz veled, hazám?
Jövőm hanyatló alkonyba fut,
hol morzsa hitet perget a szakadt remény,
s félek, hogy belőle már holnapra se jut,
gyilkosommá lesz a hajnal szülte fény.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-25 19:13:11
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-25 19:13:11