Azok a ceruzahegyek! -svéd típusú gyermekvers -
Amikor óvodás voltam, Palkó
csak csúfolkodott velem:
kicsike, kicsike,
pockos hasú törpécske.
kicsike, kicsike,
pockos hasú törpécske.
Ezért minden délben, amikor
az óvó néni kivitt az udvarra,
én odamentem Palkóhoz,
és jól szájon vertem.
Anyu is mindig azt mondta,
most is azt mondja:
- Ha nem viselkedsz rendesen,
kapsz egy nyaklevest!
Palkót azért sem szerettem,
mert azt mondta
az óvó néninek, hogy
én vertem meg.
Az óvó néni megbüntettet,
ceruzákon kellett térdepeljek,
fekete pontot is kaptam,
nem egyet, mint Palkó,
hanem négyet.
Amikor anyukám
értem jött, tőle is kaptam
két pofont, egész hazáig
azt mondta:
- Te szemtelen kölyke,
te szemtelen kölyke!
Pedig az óvó néni
a mesében úgy olvasta:
" A jó elnyeri jutalmát,
a rossz bűnhődik egy életen át"
Akkor a mese hazudós, mert
Palkó kezdte, én csak
szájon vertem.
Kár, hogy nem volt
varázsgömböm,
abban benne
lett volna Palkó
ahogy mondja:
-kicsike, kicsike,
pockos hasú törpécske.
Megmutattam volna
a varázsgömböt
anyukának meg óvó néninek,
és biztos, hogy
nem kellett volna
ceruzahegyeken térdepeljek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-24 13:16:00
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-24 13:16:00