lett egy darazsam
egy ablaknyi
napsugaram
nyüszítő hangom, mit
Hatvanig húzott
a harmonika-ajtó
(Hely az árnyékban?
- megkaparintom)
elterpeszkedek
vágyakozni kezdek:
Egy ágy puhájára,
minek takarója
a csillagos ég: Egy tál
vörös szilvára,
minek zamatos húsát
lerágnám magjáról
- mint gyerekkoromban
_______________