Filmbemutató
Épp csak hozzáérek, lebillen a könyvekről,
az asztal közepére hull egy levél.
Gellert kap a gesztenyéken, élire fordul,
laposan a szőnyegre zuhan. Borítékban
meghívó, fehérrel feketén, leragasztatlanul.
Smrt u Dallasu a kisteremben, este hatkor,
Death in Dallas 2001.
Alul körbe penderül, székem alá gurul
négyszögletesen és elterül. Fölkavar
valami port, míg hátrafelé nyújtózkodom,
de nem érem el, körmömmel pedzegetem
keresztül-kasul, kicsúszik belőle a lap,
s egyből a húsomba vág. Ahogy fentről
nézem, nekem térkép és fáj e Dallas.
Cottonfields, amerre ellát a szem
a Trinity River partján, ahol a gyapotból
pamuk készül, csőbélés meg finom
írópapiros, mondjuk famentes borítékban
meghívó a kisterembe, angolul.
Hogy ki halt meg, nem tudom,
nem is fogom, mert nem térdelek le
még egyszer oda, ahova a partecédula
esett egy éve, majdnem napra pontosan.
A sekélyes fürdőkád-zsilett project után
altató-konyak-gyomormosás, majd
(biztosra akart menni) F. L. barátom
gázsütőbe dugta a fejét. Eszembe jut
néha, de máig nem tudom, miért tette
vállamra a kezét, mikor metróra vártunk
a Kálvin téren, 987-ben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.