Ha
Ha a költőnek nem tintás az ujja,
ha leghőbb vágya nem saját kötet,
ha sosem lopkod mástól rímeket,
ha mások versét nem fitymálva bújja,
ha mást temetve torra nem siet,
ha saját búját nem betéve fújja,
de kísérti, hogy megtörténjen újra,
mert első verse nem sikeredett;
ha emelkedett lelkét teste súlya
a földre húzza, sárban lépeget,
és akkor lát csak csillagképeket,
ha egy pofon a sárga földre sújtja,
csak fejcsóválva szóljon így „Nahát!”
és hat láb mélyre ássa el magát!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-17 07:59:11
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-17 07:59:11