kötbér
kötbért követel tőlem a halál,
mert késik az életem átadása,
de még jól működik a tüdő, epe, máj,
ami fáj, az a szív üres dobbanása.
bár enyhén tüsszögök, és folyik az orrom,
ám testem, csak harminchat-fokos lázban ég,
mégis, alkarom suicid alkatom
miatt, szinte havonta nyalja pengeél.
látod bátyó, mennék de nem lehet,
hiába mondod, hogy elszúrtam az egészet,
pörgessük csak vissza az éveket,
mielőtt végleg elnyel a rohadt enyészet.
de érzem, napról napra sorvadok,
így vázammá válok akár a novemberi nyárfa,
az a kötbér testvér, ha egy gyerek majd rólam gagyog,
valami falusi iskola hátsó padsorába'.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-16 13:41:10
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-16 13:41:10