A gondok gondolája
A gondok gondolája
távolodna a tavon. Hírek hírhedt
lábnyomát mosná langyos
vértelenre.
Végül meditálna azon
a lehetetlen egyenlegen,
hogy az adok-kapok lélek-e,
vagy csak a veréb boldog szárny-
verdesése a visszamaradt
élet-tócsán… hol lélegezni kell.
S a gondok gondolája
merengve ring …
Vele úszik a víz-tükör -
benne gyerekek szőke
szeme tündököl ,árván és szelíden.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-13 11:45:55
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-13 11:45:55