esett
a járdaszél fényes
mint rúzsos cédaszáj
óvó erkölcscsősz levelek
esernyői alá húzódott a táj
hórukkus cinegék apró hegedűket
emelnek a lombok hóna alá
földöntött álmokból kilöttyen a fény
s mint öröktől
Isten ott ül a milliárdnyi monitor előtt
és nézi a térfigyelő kamerák képeit