Érintés
Ha zaklatnának torz mindennapok,
ha kizökkennék hűvös nyugalmamból,
mert dúlt lelkemben tartós vihar tombol,
vagy érdem szerint díjat nem kapok,
mert azé lesz, ki cifrábban nyafog,
s bár sorra sérti mind a kőbe vésett
szabályokat, de nemzetről dadog –
megnyugtatna egy apró érintésed.
Ha az életre csak legyintenék,
ha megbotlanék minden akadályban,
ha észlelve, hogy lelkemben homály van,
Pegazus helyett ringó hintaszék
nyugtatna el, hisz indok van elég
elfogadtatni: semmiről se késett
le, ki lassabban éli életét –
felgyújtana egy apró érintésed.
Ha daróc lenne habselyem helyett
rajtam az ing, a testem dörzsölő,
ha szúrós szálak bújnának elő
a szalmazsákból, horzsolva sebet,
a ha azt vallaná: semmit sem tehet
sok híres orvos, jegyzett gyógyintézet,
akkor is lelnék két varázskezet:
gyógyítana a puszta érintésed.
[Kijelentő:]
De felzaklatva nincs, mi nyugtot ad,
tespedt homályba nincs, mi szikrát éget,
a kézrátétel szintúgy elmarad:
már más szomjazza minden érintésed...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-11 11:19:24
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-11 11:19:24