Nincs vevő a szépre
Nincs vevő a szépre,
az értelmes dalra
a tébláboló, beszélgető
idejét békés munkával
múlató- emberi fajra?
Mint megannyi bumeráng
naponta nekifeszülünk
a szélnek, de estére
visszatérünk házainkba
a redőnyök mögötti létbe
Siet a délelőtt -, kiszalad
alólunk a nappal,
csak a piszkos fekete éjek
gyűrűznek körénk, fájdalmasan
hosszan. Aki tud lépést tart
a zajló világgal, de
ég és föld között tágul a tér
nem járja át megszokott
melegség az emberek szívét:
- Nincs vevő a szépre,
az értelmes dalra
a tébláboló, beszélgető
idejét békés munkával múlató
emberi fajra!
Mint megannyi bumeráng
egyedül feszülünk neki a szélnek,
valamiért nagyon sietünk vissza
... a redőnyök mögötti létbe
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-05 14:58:22
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-05 14:58:22