A Vers, a Költészet s egyéb ily nagy, alkotással összefüggő lógatott szavak – Kishíján Ars Poetica
Mert nem nagy durranás ez
kicsit pukkan kicsi tálban
hordóban épületben a nagy sárban
bimm bumm csak a csitt a válasz
úgyis nem kell már a vátesz ó
már jóideje méghozzá erre csörög
a dió arra meg más miért miért is
lenne az olyan jó hogy ehhez ahhoz
annyira vagy épp kevésbé
passzol ez vagy az a szó
hogyha mesterkélt a frappáns
s nincs önjelölt királyon ruha
hisz rímeket találni nem
olyan nagy szám mint hinnék
sem pedig igazán a többi trükk
az már talán igen hogy azt is
mondd amit kell és ukkmukk fukk
se több ne legyen se a másik irány
arány és rácsozat de az alap
talán a csodálkozás ezen arra
jobbról és fel balra a láthatatlan
kapcsok mentén felmutatni
valamit a kötésekből a fonalakból
szellemet varázsolni az üres
palackból – ja persze: szesz és
drogtalan s csak úgy mellesleg
minden sorodba beletölteni
önkezeddel kioltott – többnyire
szellemi – véredet míg a végén
bele nem halsz épp úgy mint bármi
s bárki más a létezésbe álmokat
vegyíteni minden egyes ébredésbe
és álmodni tágra nyílt szemmel
vízszintesen fekszik a papírok
halma előtted de lapjaik éle
függőlegesen szeletel fel akkor is
ha tán csak virtuál most épp ülök
egy padon hull rám az avar körül levő
fákról a levél és épp szeretnék addig itt
írva ülni míg teljesen be nem takar s
több méter magasra halmozódik
a papír egyre kevesebb a hús feszesebb
a bőr koppanóbb a csont minő patetikus
ez a marha ó mondd ezt a dalt te is szívnád
így magadba? Szólna nemegynémely hatalom
csavarjuk csak a fejét egyszer erre egyszer arra
s meglátjuk akkor hogy működik s mint
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-26 19:24:25
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-26 19:24:25