Nyár-téli ízek
Nyers bőr horzsolt és tépett
fagyfoltokkal ékesült vágya a
narancsosan reszketeg lobogásnak
táncosléptű cseresznye-lángok
kiszáradt ajak a nyelv-íz hiánya
s ez egy liget – körül gyanús fák mindjárt
fellobbannak-lobbanok mint egy máglya –
sarkvidéki fagyos fuvallat a por
a sárga felé tolódik el s kék meg
lila űr nyújtogat ölelő karokat felénk
Ünnepi kórus elfeledett
születésnap háj csorog
az égről gúnymosoly az
az üzenet nem köti már
semmi hozzád de körül
fog a gúzs nagyokat harap
száll az ének a dal felfelé
spirálist kereng hogy hová
tűnt belőled a spiritusz... nem mersz
már és tán hiába is kalapoznál
Pedig kapálózol még
Fog még égni
ezért az a száj
Hunyorogás a Nap vibrato a környezet
Azért nem látok ily mocskos mód hirtelen...?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-26 18:18:29
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-26 18:18:29