Kamasz fülekhez hajolnék
Írhatnának felnőttek tanmeséket,
ha a gyereksereg éhségét
a tudás csillapítaná; szakmám okán
hajolhatnék kamasz fülekhez- míves szavakkal
hirdetni szépet
- nem jutnék tovább az igyekezetnél
Te sem járnál jobban írott szavaiddal
mindketten magunkra maradnánk,
hamarosan
... mert Utódaink fülüket
szabadidejükben "betapasztva tartják"
- Fiú! - beszédre magadtól sanszot
úgysem adnál - ezért mondom gyorsan,
hogy mindkettőnk idejébe beleférjen:
az Életnek saját hangja van
zaja, a zajnak ritmusa... mibe beletartozik
a szóváltás, valamennyiőnk szava
kik egy-időben-élnek, - ha
füledet folyamatosan betapasztva tartod
- túllősz a célon,
ha a valóságból magadat sokáig kizárod
nagyon fog fájni az út... visszafelé
______________________
2008-11-08
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-24 09:27:29
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-24 09:27:29