Az elefánthal
Ha összeérnek az árnyak
Folyóvölgy bíbora felett;
Ha enged iszap
csurgó olajában,
elomló lélegzetben a test -
Föl ne sértse létük
idomtalanságod,
villámvonta,
érzékeny tered:
álmaik közt úszol
partszegély papiruszaiból
derengő félholdjaiddal,
úszóid Hórusz-szemével,
délre vetett kés,
éjoldó obszidián!
Ében pupillából
szakítani királyi gyűrűd,
fölfénylő kvazárt:
Csend Ura mosolyába zárt
gyermeki neved.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-19 14:35:17
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-19 14:35:17