a magánytanár
1.
csókod nyoma káinbélyeg gyerekfejen.
jó tanár voltál, átadtad ami a tied.
unsz és unlak.
nélküled is megsül a pecsenye,
nélkülem is utalják az órabéred.
külön vagy együtt vakarásszuk homlokunkat?
oly mindegy. nem?
2.
alkaromon piros színessel a neved.
olvasni, számolni tanulok huszonkét évesen.
leírva öt betű kimondva négy – nincs varázslat
felnőttem már
értem a börtönviselteken az elrontott
nem érvényes, mégis E–közepű szíveket.
matematikailag, hangtanilag és a pszichológiát se
hagyjuk ki: statisztikailag beléd kellett szeretnem.
kezem lóbálom ásító délutánokon, fürdetem
napban habban kutyanyálban tincsben könnyben.
a meteorológia szerint ma nem szabadna hogy essen.
igaza van – vörös víz áztatja spirálfüzetemet.
2011
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-18 09:30:56
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-18 09:33:19