Séta a városban
Terpesztett lábbal fekszik kő fölött,
meg-meggyalázva, unva lenne csak.
Mellette ócska csúszdafém, s csörög
gyerek könnyű körmén a csempelakk.
"Befutni vágyó énekes keres
dobos leányt, ha kezdő, az se baj."
A hirdetés a tó fölött lebeg,
a pára szárnyas angyaldüht takar.
Maholnap lesz öreg a büszke tér,
az ember tesztet tölt, amíg kifér
a lap fehérje, s tinta nem fogy el.
Hintába ülne. Nyekken rozsda rajt'.
Az ócska tárgy, amit más teste hajt.
A porba térdre rogyva fényt figyel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.