Azúrcsörgő
„Nincs házam,
mint az isteneknek,
palotám, mint az égieknek.
Hazajövet mélybe szállok,
megmosnak (…) a vizek
bírája palotájában…”
Baal és Anat (Ugarit)
Ahogy ünő bőg borjáért,
Örökbe adott újszülött anyjáért,
Úgy szomjazom égi vizeid után,
Sollu lo-rókéb ba-arobót,
Felhők Gyűjtője,
Egyetlenem, Uram.
Száríts sivatag napjával
Bordáimra húst,
Csörgesse magvaim
Számumi szél,
Szikkadt lopótök, bukjak
Égi víz színre-színeiről
Tenyeredre, hogyha szegnéd,
Esendő szív gyönge kérgét roppantsd,
Nyíló csatornáiddal öntözd,
Perzselő pusztában
Foganjék újabb
Magot a mag.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-13 10:47:05
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-13 12:37:55