Jó verset akartam
Hatalmas erők érkeznek a földre,
hol vannak már a rég utcáiról szamárkórót görgető sebei?
A lesz halastavára vagyok bedobva, három bottal
megszákolni tükörpontyot áruházak előtt
kopogós miniszoknyás sebeit.
A szél fordult utána, meg a félelem,
ha megkérdezik, itt nem laknak.
Meggyűlik a bajom a matériával,
rablók mérik fel terepem.
A vágyaim, s a szeretet tűzifát hoz kályhámba,
én pedig egy féltetőt húzok felé.
Itt említeném meg azokat, akiknek ez nem lehet.
Hátra fordulok gyorsan, hátha el tudok kapni
segítségért nyúló kezeket.
Így tekeredik a föld,
mint egy papírtekercs.
Szentírást forgat a wurlitzer, ami nem verkli.
Sapkás majom nyúl sült Gesztenyéjéért.
Tüzet köp a légtornász, hideg felhők takarják el a holdat.
Jó lesz akkor begyújtani.
Segítsen az is, akin segítettek.
Ma nem adtam a koldusnak pénzt.
Mert úgy döntöttem,
majd adok a következőnek
kétszer annyit.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-08 21:28:32
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-08 21:28:32