az utolsó előadás(jav)
elgurult fények, üres sorok
a szinpadon poros homály,
vérbársony csend, a karzaton
egy kopott taps tenyérre vár.
majd lágy zajok, hegedű matat,
és elsírja a-moll álmait,.
Cyranó-vágy, csókol falat,
néhány megsárgult jegy vívátozik.
a pénztárnál lehúzott függöny,
előtte álldogál az est,
tanácstalan, majd bekopog
mély zsebében aprót keres.
kinn aludni készül a város,
fekete kabátot dobott rá az éj,
gyilkos sikoly, talán villamos,
amint húrjain a remizbe tér.
a szemközti bérházon tépett plakát,
száraz nyelvével a semmit nyalja,
valami moccan, eső szemez,
ónszín' rajzokat csorgatva a falra.
lépteket zörget a járdán
egy eldobott joghurtos doboz,
ide-oda szalad a szélben,
mint egér amit jóllakott macska pofoz.
lassan éjfél, az elmúlás főpróbát tart,
de nincsenek ruhák, jelmezek,
csak fenn az égen,
lázasan imbolygó csillagflitterek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-06 08:52:36
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-06 09:12:39