Közelebb a földhöz
tizennyolc éves voltam
voltam tizennyolc éves
nem akaratom ellenére
és nem is szándékosan
hatvannégy kilót nyomtam
akkor s a fizika
törvényeinek fittyet hányva
a föld felett jártam néhány centivel
mi tagadás szeretnék hatvannégy
kiló lenni s még inkább újra tizennyolc éves
most hogy pár kilót és pár évet
magamra szedtem s a gravitáció
engedelmes gyermekeként a sárban
egyre mélyebb nyomot hagyok
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Napút, 2001/2