Reflux
Van kertem, kutyám, néhány bogaram.
Nincs hírem, nevem, járkálok Pesten.
Budán lakom, a földi mennyország
sárga villamos, viszi a testem.
Van megalapozott egzisztenciám.
Így legalább ma holnapig élek
kocsmától kocsmáig, testtől testig
most már talán. Amit csak remélek.
Van fel-le támadó gyomorbajom.
Elvagyok vele, sokszor sört iszom,
és tudom jól, nincs is ennél jobb s más,
Capulet Júlia a bordalom.
Nem láttam őt, de sírig szerelem.
Pipál a szívem, a füstöt hagyom.
Mindegy, mi lesz, fontos, ami volt,
amennyire. Cinizmus, hagyom.
Ez esztétikai tapasztalat.
A versre feltett nagy refluxió.
Kicsivel később mégis néha fáj.
Most elbúcsúzom, azt hiszem. Szió.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-08-23 13:24:42
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-23 13:24:42