Látod, mennyi minden lehetsz (jav.)
Lehetsz égbe nyúló fácska,
arany ágon ringó alma,
rigófütty, mi messze hallik,
s nem durcás, ha anyuka hív.
Lehetsz füst, mi bodrokban száll,
s megcirógat sok ezer fát,
prüszkölnének a levelek,
adnál nékik menedéket.
Lehetsz könnyű nyári zápor,
hegyek hátán játszó, bátor,
vörös, sárga, lila lepke,
szivárványokat kergetve.
Lehetsz puha hótakaró,
ezüstösen csengő-bongó,
anyaföldnek puffos dunyha,
kis cinke, ki lépdel rajta.
Látod, mennyi minden lehetsz,
csak hunyjad be kicsi szemed,
jó angyalka meglátogat,
csodákból fűz fellegvárat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-08-14 22:38:24
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-14 22:38:24