Tavaszi zsongás
A közönyből kinő egy sokszirmú virág.
Nem szép és nem terem semmit,
de felissza más növények nedveit.
Hétszínvirág.
Meséiről ismerem.
Apám még iskolás kamasz volt,
anyám fotója csalta a szemem,
anyja arcvonásaival,
sírt vagy nevetett.
Tévéje még nem volt mindenkinek
mikor szirmai közé szálltak.
Vonásaikat azóta
filmekből aplikálják,
tragédiájuk amerikai,
nevetésük sorozatos,
kamaszkorukban megijedtek volna ettől.
Tekintetükbe a nagyi helyére
közöny heveredett.
Micsoda virág!
Anyám méhéhez nem innen
indult el apám.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-08-08 13:26:41
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-08 13:40:42