Milyen lett (jav.)
Milyen lett, előkerült szerelmed haja színe?
Akár a Tiszáé; mindig másként csillámló
Avagy a búzatábla aranylása
mely oly könnyen átadja magát a kaszának
marad utána tarló
meztelen talpad fölsebzi.
…..Talán, ha vörös marad
Betakar bíborával
Sajgó talpadról a vért letörli.
Milyen lett szőkesége?
Tudod már
Hiszen láttad
Amikor az ecset átfestette
A tájat vörösről szőkére.
Megváltozott a világ
Átváltoztam én is;
Élelem után kutatok
A templomban, ahol élek
Nincs sajt, sem morzsa
Csak a nagy szürkeség.
De ő szőke lett
A hidrogén jól végezte dolgát
Itt az aratás ideje
Pattanj paripádra!
Sajgó talpadról
Szürkeségem
Majd lenyalogatja a vért.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-31 19:35:29
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-31 19:35:29